منتديات القلمون
إدارة المنتدى ترحب بجميع الزائرين
نرحب بإنضمامكم لنا بالتسجيل
كما نرحب بكل ضيوفنا اليوم للمشاركة في الشعر و الخواطر لكم جميعا أعطر تحياتنا و أهلا بكم و بالنور الذي أحضرتموه الينا
منتديات القلمون
إدارة المنتدى ترحب بجميع الزائرين
نرحب بإنضمامكم لنا بالتسجيل
كما نرحب بكل ضيوفنا اليوم للمشاركة في الشعر و الخواطر لكم جميعا أعطر تحياتنا و أهلا بكم و بالنور الذي أحضرتموه الينا
منتديات القلمون
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


لكل من اراد الحرية في الرأي
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول
يا مرحبا بالضيف من يوم لفا ... نور علينا الكون و الزهر احتفى ..... بكل المحبة نلتقيكم دائما حللتم اهلا ووطأتم سهلا .... أتمنى أن تجدو لدينا كل ما هو مفيد و جديد .... بكل الحب نلتقيكم في منتديات القلمون

 

 اجمل انواع السمك المقلى والمشوى

اذهب الى الأسفل 
3 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
gigid

gigid


عدد المساهمات : 263
السٌّمعَة : 2
تاريخ التسجيل : 03/05/2009

اجمل انواع السمك المقلى والمشوى Empty
مُساهمةموضوع: اجمل انواع السمك المقلى والمشوى   اجمل انواع السمك المقلى والمشوى I_icon_minitimeالخميس يوليو 23, 2009 5:26 pm

السمك بالزيت والليمون

..المقادير:

-سمك منظف ومشقوق شق صغير من البطن(أنا أستخدمت الدنيس)
-تتبيله الثوم واللي هستخدم منها فكذا وصفه وهي عباره عن(ثوم مدقوق+شطه ناشفه حراقه+كمون+ملح+عصير ليمونه)
-ربع ك زيت+ م ص ملح + عصير 3 ليمونه"ممكن أكتر لو تحبي"
-نص م ص كركم

..الطريقه:

-تعمل شقوق في السمكه من الخارج ..وتتبل السمكه من الداخل وفي الشقوق بتتبيله الثوم ثم تدهن بالكركم من الخارج
-يرص السمك في صينيه ثم يضاف له ملعقتين من خليط الليمون والزيت ويدخل الفرن علي نار عاليه نوعا وبعد أن يتشربها السمك يضاف له كميه أخري من العصير وهكذا ..ثم يحمر فالشوايه ويقدم مع أرز صياديه أو أرز أصفر..


اجمل انواع السمك المقلى والمشوى Emy3umnxpxw7


اجمل انواع السمك المقلى والمشوى 07cohv4p1x8w


اجمل انواع السمك المقلى والمشوى 05h352gtx8bv


اجمل انواع السمك المقلى والمشوى OoCZme04171224

السمك الصيدية اجمل انواع السمك المقلى والمشوى MsgPlus_Img0706


...المقادير:

-سمك منظف ومقطع أجزاء بالعرض(أستخدمت القاروص)
-بصله متوسطه
- ربع ك عصير طماطم(أكلتي لفردين فقط)
-ليمونه
-ملح وكمون وشطه

..الطريقه:

-تحمر البصله فالزيت حتي تتحول للون البني(مش تتحرق يعنيلأن في ناس بتحرقها فعلا وده طبعا غلط)
-ترفع البصله من الزيت وتوضع في الخلاط ويضاف لها كوب ماء وتضرب
-تصب مره أخري في أناء التحمير ويضاف لها عصير الطماطم وعصير ليمونه وملح وكمون وشطه خفيفه
-تترك تغلي علي النار وعندما يثقل قوامها يضاف السمك ويترك لينضج .

اجمل انواع السمك المقلى والمشوى Qs1o7is933ms

اجمل انواع السمك المقلى والمشوى 0pb62nk4m3cr


اجمل انواع السمك المقلى والمشوى 9t9133bub9od


اجمل انواع السمك المقلى والمشوى KlWNFx04171227

السمك السنجارى اجمل انواع السمك المقلى والمشوى MsgPlus_Img0683


..المقادير:

- سمك منظف (أستخدمت البوري)وهنا أستخدمت طريقتين لشق السمك فقمت بشق بعضهم طوليا من الرأس "كنت كلتها فـاسكندريه وعجبتني وشفت أم شادي الله يبارك فيها عملتها فالمنتدي" وطريقه تانيه وهي اللي كنت بعملها قبل كده كنت بنظف السمك من فتحه الخياشيم من غير عمل أي شق فبطن السمكه
-طماطم وبصل مقطع مكعبات
-تتبيله الثوم
-عصير ليمون

..الطريقه :

-يدهن السمك المشوق بتتبيله الثوم والغير مشقوق يتبل من الداخل
-يرص خليط البصل واالطماطم علي السمك ويحشي ببطن السمكه الغير مشقوق
-يرص في صينيه مدهونه زيت ويرش بالملح والكمون وعصير الليمون ويرفع علي نار أو يدخل الفرن ويحمر

اجمل انواع السمك المقلى والمشوى I9c353vx714d

اجمل انواع السمك المقلى والمشوى Qbnid6ehopee


اجمل انواع السمك المقلى والمشوى Lbj9wcteeg9u


اجمل انواع السمك المقلى والمشوى RAjxUM04171242

السمك المشوىاجمل انواع السمك المقلى والمشوى MsgPlus_Img0692


..المقادير :

-سمك بوري أو أي نوع تفضليه
-رده (نخاله الدقيق)
-ملح وليمون وشطه يرش بهم السمك بعد الشوي ولو السمك صغير زي السردين يفضل أضافه الماء للتبيله

..الطريقه:

-يرش السمك بالرده ويرفع علي صاج ساخن أو يدخل الفرن ( وأنا بشويه فالفرن علشان كده مش بعرف أصور الخطوات)
-يقلب علي الجانبين ثم تهدأ النار حتي يجف ماؤه لو حجم السمك كبير
-يخرج من الفرن ويرش فورا بالملح والليمون والشطه ويغطي جيدا جداااا


اجمل انواع السمك المقلى والمشوى Ph0nJ604171245

السمك المقلى اجمل انواع السمك المقلى والمشوى MsgPlus_Img0683


طبعا ماشاء الله كل الناس عارفه طريقته بس ساعات ناس بتسأل بالتحديد عن الطريقه الدمياطي ودي طريقتي أنا شخصيا ويارب تعجبكو

..المقادير:

-كميه سمك حسب العدد(أستخدمت سمك موسي)
-تتبيله الثوم
-زيت للقلي
-دقيق للتغطيه مضاف له بيكنج بودر

..الطريقه:

-يتبل السمك ثم يترك ساعه علي الأقل ثم يغطي بالدقيق

ثم يدخل الثلاجه من نص ساعه لساعه ثم يحمر في زيت غذير



اجمل انواع السمك المقلى والمشوى Ifz7giop1nlr

اجمل انواع السمك المقلى والمشوى Wol_errorتم تصغير هذه الصورة. إضغط هنا لمشاهدة الصورة كاملة. الصورة الأصلية بأبعاد 778 * 519 و حجم 67KB.
اجمل انواع السمك المقلى والمشوى Tuk07le4g29w


صينيى السمك بالصلصة اجمل انواع السمك المقلى والمشوى MsgPlus_Img0737

-سمك منظف ومقطع أجزاء(أستخدمت القاروص)
-عصير طماطم
-بصله متوسطه
-ملح وفلفل وكمون
-عصير ليمونه
-بقدونس مفروم

..الطريقه:

-تقطع البصله ناعم وتحمر في زيت خفيف
-يضاف عصير الطماطم والملح والتوابل وتترك لتغلي
-يضاف السمك وعصير الليمون ويترك لينضج
-يرش البقدونس ثم يدخل الفرن للتحمير


اجمل انواع السمك المقلى والمشوى Qblm3bvunlst


اجمل انواع السمك المقلى والمشوى 03u1cbe78kai


اجمل انواع السمك المقلى والمشوى Fv8as4b5tsd5




اجمل انواع السمك المقلى والمشوى Wol_errorتم تصغير هذه الصورة. إضغط هنا لمشاهدة الصورة كاملة. الصورة الأصلية بأبعاد 778 * 539 و حجم 62KB.
اجمل انواع السمك المقلى والمشوى DnO2pg04171315


...أتمني تعجبكم الطرق وتنال رضاكم ..

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
اسيرة الغرام

اسيرة الغرام


عدد المساهمات : 568
السٌّمعَة : 4
تاريخ التسجيل : 22/06/2009
العمر : 43
الموقع : منتديات القلمون

اجمل انواع السمك المقلى والمشوى Empty
مُساهمةموضوع: رد: اجمل انواع السمك المقلى والمشوى   اجمل انواع السمك المقلى والمشوى I_icon_minitimeالأحد يوليو 26, 2009 5:20 am

يسلمو الك كتير عنجد شكلهم زاكي كتير

تقبلي ودي وكل احترامي الشديد لك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
نرجس
Admin
نرجس


عدد المساهمات : 538
السٌّمعَة : 10
تاريخ التسجيل : 03/05/2009

اجمل انواع السمك المقلى والمشوى Empty
مُساهمةموضوع: رد: اجمل انواع السمك المقلى والمشوى   اجمل انواع السمك المقلى والمشوى I_icon_minitimeالسبت أغسطس 08, 2009 5:50 am

شكرلك على هذه الوصفات الطيبة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
اجمل انواع السمك المقلى والمشوى
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات القلمون :: منتديات خاصة بشؤون المنزل :: المطبخ العربي و الغربي-
انتقل الى: